Bijzondere activiteiten

Bijzondere activiteiten
Gedurende het schooljaar is er, naast het reguliere lesprogramma, regelmatig een speciale activiteit voor de hele school of een specifiek leerjaar. Voor zowel de leerlingen als de leerkrachten zijn dit vaak de hoogtepunten van een schooljaar. Enkele van deze activiteiten zijn onderstaand te vinden. Via Social Schools worden ouders op de hoogte gehouden van de activiteiten van de desbetreffende klas van hun kind.

Zin in plasticvissen                                                   19 juni 2023 Vanmorgen ging groep 7 de natuur een handje helpen! Zij klommen aan boord van de sloepen (van plastic!) van Plastic Whale Rotterdam om plastic te verwijderen uit het water van de Bergse Plassen. Plastic Whale heeft de mooie missie om ‘s werelds wateren plasticvrij te maken. Van het opgeviste plastic bouwen zij sloepen en maken kantoormeubilair. Zij gaven de kinderen ook les over het belang van bewust omgaan met plastic, circulaire economie (recyclen) en de natuur schoonhouden.En wat is er hard gewerkt! Dit weekend waren er al grote schoonmaakacties op de plas. Maar de leerlingen uit groep 7 hadden er oog voor. Er is maar liefst 6 kilo restafval opgevist, 7 kilo plastic en 3 PET flessen. Daarnaast zijn er ook nog wat ludieke items opgevist: een zaklamp, een waterpistool, een handdoek, een frisbee en een zwemwokkel.De komende tijd blijft de zon nog stralen en zijn we allemaal vast veel bij het water te vinden. Help jij mee dat het water plasticvrij blijft? 

354625632 570663418602994 2724882569921132819 n

Kunstweken

Beeldende vorming is essentieel voor de ontwikkeling van kinderen, alleen woorden en cijfers zijn simpelweg niet genoeg om uit te drukken wie we zijn.  Tijdens de Kunstweken maken de leerlingen op school kennis met bijzondere kunstenaars als Van Gogh, Picasso of Mondriaan en worden zij hierdoor in hun eigen werk geïnspireerd. Dit levert vaak hele mooie en originele resultaten op. Na afloop van het project kunnen de ouders meegenieten van alle kunstwerken via het online museum mét online museum-shop.

Schaatsen

In de winterperiode biedt Schaatsbaan Rotterdam alle scholen de mogelijkheid om een keer gratis te komen schaatsen. Omdat wij bewegen en plezier maken erg belangrijk vinden, maken wij hier graag gebruik van. Het zijn vaak leerzame, sportieve en gezellige momenten met leerlingen, leerkrachten en ouders.

ontwerp en realisatie: Impuls