Eten en drinken

Om goed op school te kunnen functioneren, is gezonde voeding heel belangrijk. Bovendien wordt op de kinderleeftijd de basis gelegd voor gezonde en fitte volwassenen. Als je als kind gezond eet en leeft, blijf je dat hopelijk ook doen als volwassene.

Vandaar dat wij als kindcentrum het belangrijk vinden dat de kinderen gezond en voedzaam eten. In de ochtend, rond de kleine pauze, is er een fruitmoment. Kinderen eten het fruit,dat ze van thuis hebben meegebracht, samen met de andere leerlingen en de leerkracht in de klas op. Ook mogen zij hierbij iets drinken, bij voorkeur water.

In de middag, rond de grote pauze, nuttigen de kinderen die overblijven hun lunch met wat drinken. Zorg dat uw kind voldoende mee naar school neemt (niet te veel en niet te weinig). De leerkrachten kunnen niet controleren of alle kinderen hun eten en drinken op hebben.  

Traktaties
We houden van een feestje en vinden het leuk als kinderen hun verjaardag op school vieren en trakteren. We willen u wel vragen het moment af te stemmen met de groepsleerkracht. Tijdens een feestje mag je snoepen, maar verstandige /gezonde traktaties hebben de voorkeur.
 

ontwerp en realisatie: Impuls