Social Schools

We vinden het belangrijk dat u op de hoogte bent en blijft van het reilen en zeilen in de groepen en op het kindcentrum. Niet alle kinderen vertellen tenslotte altijd waar ze mee bezig zijn op school. Wanneer u wel op de hoogte bent, kunt u uw kind(eren) beter ondersteunen in het leerproces. Daarnaast delen we regelmatig ook foto’s en/of filmpjes van de leuke en bijzondere momenten met de klas.

Als Kindcentrum De Heijberg gebruiken we hiervoor Social Schools, een online communicatieplatform voor het basisonderwijs. Het doel van het gebruik van dit platform is om ouders meer inzicht te geven in wat er gebeurt in de klas, op een visueel aantrekkelijke en informerende wijze en binnen een veilige omgeving. Daarnaast kunt u via Social Schools ook berichten naar de leerkracht sturen, gesprekken inplannen, de agenda van school inzien en ziekmeldingen doorgeven.

Social Schools is een veilig, afgesloten platform. Alleen ouders die toestemming hebben gekregen van de school, kunnen in de omgeving. Ouders hebben alleen toegang tot de groepen van hun kinderen.

Hoe werkt het?
De leerkracht plaatst een bericht in de klas. Bijvoorbeeld over kamp, een lesmoment of de sportdag. Als ouder kunt u deze informatie bekijken door in te loggen via de mobiele app of via de web-omgeving. Alle ouders hebben deze informatie via de leerkracht ontvangen. Nieuwe ouders ontvangen deze via de leerkracht bij de start van hun kind.

Download de app

ontwerp en realisatie: Impuls