Buitenschoolse opvang

Kindcentrum De Heijberg heeft een eigen buitenschoolse opvang per schooljaar 2022-2023. Het is mogelijk uw kind hiervoor aan te melden. U kunt zich online aanmelden via: opwijs.jaamo.nl. Onze buitenschoolse opvang werkt nauw samen met de schoolleiding. Ook wanneer de school gesloten is, tijdens vakanties en studiedagen, is er opvang. Naast buitenschoolse opvang is voorschoolse opvang ook mogelijk.

Alle kinderen die gebruik maken van onze buitenschoolse opvang bieden wij een ontspannen en boeiende tijd waar ze zichzelf mogen zijn en zich op hun manier en tempo ontwikkelen. Voor ons is het geslaagd als de kinderen de volgende keer weer met plezier komen.

Openingstijden
We zijn alle dagen geopend, aansluitend aan de schooltijden. Dit betekent:

Maandag van 14:45 tot 18:30
Dinsdag van 14:45 tot 18:30
Woensdag van 12:30 tot 18:30
Donderdag van 14:45 tot 18:30
Vrijdag

van 12:00 tot 18:30 (groepen 1 en 2) en
van 14.45 tot 18.30 (groepen 3 t/m 8)

4 groepen                                                                            We hebben basisgroepen voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 5 jaar, 6 tot 7 jaar, 8 en 13 en voor kinderen in de leeftijd tussen 4 en 13 jaar. De jongste groep heet de 'Flamingo' (4-5 jaar). De middelste groep heet de 'Toekan' (6-7 jaar), de oudste groep heet de 'Kolibrie'( 8 - 13 jaar) en de verticale groep ‘Papegaai’ (4 – 13 jaar).

 


Programma                                                                        Bij BSO de Heijberg vangen wij enkel kinderen op die op de Heijbergschool zitten. Zowel in de schoolweken als in de vakantieweken bieden wij een leuk en gevarieerd programma aan. De kinderen kunnen knutselen, voetballen en hockeyen op het plein, lezen, spelletjes spelen, koekjes bakken en nog veel meer. De medewerkers zorgen voor een activiteit die aansluit op de leeftijd en interessegebied. In de vakanties worden er wat grotere activiteiten georganiseerd zoals een uitje naar de uitvindfabriek, een springkussen in de gymzaal of een djembé workshop.Eten en drinken
We vinden het belangrijk dat kinderen gezond eten en drinken. Al zullen er natuurlijk ook momenten bij zijn dat we iets minder gezonds eten, bijvoorbeeld als de kinderen hun zelfgebakken taarten op eten.

Spelen staat centraal
We zijn van mening dat kinderen na schooltijd vooral moeten spelen en dan het liefst buiten. We
hebben een prachtige buitenruimte en straks met ons nieuwe schoolplein helemaal. Ook binnen kan er volop gespeeld worden in het speellokaal/ muzieklokaal of op de daarvoor bestemde gangen.

De ruimtes
De ruimte van de peuteropvang wordt ’s middags gebruikt als BSO‐lokaal voor de 4–5 jarigen. De naastgelegen “huiskamer” voor de 6-7 jarigen. Voor de 8‐13 jarigen hebben we een schitterende “tuinkamer” beschikbaar. Het lokaal naast het kunstgrasveld heeft openslaande deuren, zodat de kinderen vanuit deze ruimte meteen buiten kunnen sporten en spelen.

Per 1 oktober 2023 is een nieuwe groep gestart voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 13 jaar. Vanuit deze groep stromen ze door naar de leeftijdgebonden groepen.Meer informatie
Het LRK-nummer van onze kinderopvang is 174161542. 

Onderstaand is daarnaast informatie te vinden over onze uitgangspunten, tarieven, privacy en overige relevante informatie.

ontwerp en realisatie: Impuls